Se komet PanSTARRS fra Avnø Naturcenter

På søndag d. 10. marts passere komet PanSTARRS tæt på solen og bliver et par dage senere synlig fra vores breddegrader, hvor den vil stå lavt over vesthorisonten. Ud fra kometens udvikling indtil nu, forventes PanSTARRS at bliver lige så klar som stjernerne i Karlsvognen. Kometen vil derfor være nem at se og den vil (håber vi) have en flot hale.

Komet PanSTARRS fotografere d. 26. februar. Tiltrods for fuldmåne var kometen allerede synlig uden kikkert. Billedet er taget i Argentina af Victor Gabriel Bibé - Copyright 2013 Victor Gabriel Bibé.

De sidste par uger har kometen allerede leveret et flot show på den sydlige halvkugle. Du kan se nogle af billederne her på SpaceWeather. Så os der går og kigger op i stjernehimmelen glæder os allerede til at PanSTARRS bliver synlig på vores himmel. 

Astronomisk Forening for Sydsjælland (AFFS) vil selvfølgelig gerne dele vores glæde med alle andre, så derfor inviterer vi til Komet og Stjernekig på Avnø Naturcenter d. 15. marts kl. 19.00.

Arrangementet er vejrafhængigt og aflyses ved overskyet vejr. Derfor har vi da også en plan B, hvis det er overskyet d. 15. Så prøver vi at gennemføre Komet og Stjernekig næste aften, d. 16. marts kl. 19.00.

Der er naturligvis gratis adgang. Husk masser af varmt tøj, for det kan godt blæse ganske meget på Avnø, selv når det er vindstille!

Her finder du Avnø Naturcenter – Link til Google Maps

Avnø Naturcenter er et af de mørkeste steder på Sjælland. Det at se komet PanSTARRS stå lavt over horisonten i den sidste glød af solnedgangen, kombineret med naturens lyde og dufte og ikke mindst den fantastiske stjernehimmel der er over Avnø, så er der garanti for en oplevelse på mange sanseniveauer.

Du kan læse mere i den pressemeddelelse, som jeg sendte ud i sidste uge: Komet og stjernekig – 15 marts 2013.