FAQ om stjerneskud

Jeg modtager jævnligt spørgsmål om stjerneskud og samtidig finder jeg også åbenlyse misforståelser på internettet, hvor misforståelserne desværre florere alt for let.

Denne FAQ-side skal gerne give svar på nogle af de grundlæggende spørgsmål. Og den er et levende dokument, så den vil blive udvidet med flere spørgsmål og svar efterhånden som jeg får dem skrevet.

Klik på spørgsmålene nedenfor for at komme til deres svare.

Hvorfor kommer stjerneskuddene over hele himlen?

 

 

 

2 thoughts on “FAQ om stjerneskud

 1. Hej

  Jeg ved ikke hvad jeg så, men det var stort og jeg har aldrig set det før.

  Jeg var på følgende koordinater på sjælland:

  55°19’33.5″N 11°47’56.1″E

  uden helt at vide mig sikker på tidspunktet, men omkring 23.15 – 23.45

  Hvor jeg tilfældigt kigger op på nattehimlen og ser

  Noget der langsomt bevæger sig over nattehimlen. En brændende kugle med en hale på. og jeg kunne følge det i 30 sekunder eller mere, før det forsvandt i horizonten.

  Ud fra kort (google maps) vil jeg skyde på, at objektet bevægede sig i nordgående/ nordøstgående retning.
  Det var meget større, tydligere og langsomere, end et stjerneskud.

  Jeg har forsøgt at google (flystyrt, meteor mm) men ingen svar.

  måske du/i har hørt/set/ved noget??

  • Hej Jesper,

   Umiddelbart tænker jeg at det er et meget klart stjerneskud / ildkugle du har set. Var det d. 9. august at du så den? For så har det kun været 3-4 dage før stjerneskudssværmen Persiderne, havde maksimum. Endvidere er der også andre stjerneskudssværme aktive i de dage, så det kan også være et fra en anden sværm end Persiderne. Det kan også være en rest rumskrot, det er der masser af omkring Jorden, og når det brænder op i atmosfæren, kan det lyse lige så klart som et klart stjerneskud, men det bevæger sig langsommere.

   Jeg har kigget på det danske ildkuglenetværk, som overvåger nattehimlen for meget klare stjerneskud, og det internationale ditto, men har ikke fundet nogle observationer fra d. 9. august som passer med det tidspunkt som du nævner.

   Så kommer nok ikke nærmere et svar end de gæt jeg kommer med ovenfor.

   Hilsen Tom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *