Hvem er jeg?

Hej og velkommen til min blog 🙂

Mit navn er Tom Axelsen og dette er min private blog hvor jeg vil skrive om nattehimlen og dens vidundere.

Jeg har interesseret mig for astronomi i mange år, nærmere bestemt siden 1985 / 86, da Halleys komet var forbi. Kometen lykkes det mig ikke at få at se, men min forgæves søgen efter den efterlod en permanent fascination af nattehimmelen, stjernerne og stemningen i natten.

Lige siden jeg startede, har det at kigge stjerner med mine egne øjne været i højsæde, men jeg har dog leget lidt med astrofoto, så det kan jeg da finde ud af til blogbehov.

Igennem tiden har jeg været medlem af de lokale astroforeninger hvor jeg boet. Først i Aalborg, hvor jeg var medlem af NAFA. Efter at jeg flyttede til Sjælland gik der nogle år i København inden jeg flyttede til Næstved. Her meldte jeg mig ind i den lokale astroforening, Astronomisk Forening for Sydsjælland (AFFS) i 2001. Her er jeg stadig medlem og siden 2007 har jeg også været formand i AFFS.

I 2012 flyttede jeg til Møn. Stjernehimlen over Møn er fantastisk og det er især den jeg vil berette om her på bloggen. Både hvad der sker på himlen og hvad jeg ser på himlen, med og uden teleskop.

Jeg håber med mine indlæg at kunne inspirere andre mennesker til at gå ud under stjernehimlen og opdage den verden der findes derude i natten, for natten er meget mere end stjerner, svage lysprikker og dyre teleskoper. Natten er en total oplevelse for alle sanser, som alle kan have gælde af uden at det koster mere end lidt nattesøvn.

Juni 2012, Tom axelsen

 

3 thoughts on “Hvem er jeg?

 1. Hej.
  Jeg er antropologistuderende ved AU og vi er igang med et projekt om lysforurening. I den forbindelse planlægger vi en tur til Møn i næste uge (uge 21) for at opsøge den mørke nat og stjernerne. I den forbindelse vil vi høre om du har mulighed for at lave et kort interview med os? Planen lægger ikke helt fast, men vi regner med at være der omkring onsdag-fredag.
  Venlig Hilsen Frederik Thordal

 2. Hej
  Jeg håber det er ok at jeg skriver til dig her.
  Jeg fandt frem til din side via internet/google – Astromisk Selskab.
  Min mand fylder 40 år i maj og har hele sit liv ønsket sig en stjernekikkert.
  Men jeg kan jo hurtigt se at med mindre man ved bare lidt om kikkerter og astronomi kan man hurtigt gå galt i byen og købe noget forkert/ for dyrt.
  Er det muligt for dig at anbefale valg af kikkert til en nybegynder?
  På forhånd tusind tak hvis du finder tid til at svare mig
  Venlig hilsen Sara Meyland Hvidovre

  • Hej Sara,

   Fantastisk ønske din mand har! Håber at han får det opfyldt 🙂

   Du har fuldkommen ret i at det er uoverskueligt at finde rundt mellem alle de kikkerter der tilbydes rundt om på nettet. Og det er også nemt at købe noget forkert, som så ender med at stå og samle støv.

   Jeg har ikke lyst til at komme med nogle konkrete bud på en begynderkikkert, da der er så mange faktorer som spiller ind i valget.

   Men det er ikke første gang at jeg får stillet det spørgsmål. Faktisk dukker spørgsmålet op jævnligt til AFFS’s arrangementer. Så det jeg vil gøre er at skrive et indlæg om valget af den første stjernekikkert og alle de faldgruber som man skal være opmærksom på når, man har bestemt sig for at købe en stjernekikkert. Jeg håber at dette vil kunne vejlede dig og mange andre i deres valg af den første stjernekikkert 🙂

   Jeg skal lige have skrevet indlægget, men jeg regner med at det dukker op på grib-stjernerne.dk i løbet af den kommende weekend.

   mvh Tom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *