Ressourcer på internettet

Jeg har her samlet nogle links. Links til sider som enten er flotte, giver god information, eller bare ikke er til at komme uden om, hvis du interesser dig for stjernerne og universet.

 

Links med visuel astronomi

Mangler du inspiration til at tegne det du ser på himlen, så prøv at bladre lidt i arkivet på denne side.

http://www.asod.info/

Claus Bagger har været aktiv amatør astronom i mange år. Og han har altid tegnet og det gør han stadig! Du finder nok den største samling af astrotegninger og tips til visuel astronomi på en dansksproget hjemmeside her:

http://www.baggerastro.dk/ 

Er du interesseret i satellitter? Så er http://www.heavens-above.com/ en rigtig god side at besøge. Her kan du bl.a. få information om hvornår ISS er synlig fra dit hjem eller hvor langt du skal køre for at se et superklart Iridium-flare. Hjemmesiden finder du her:

http://www.heavens-above.com/

 

Links til blogs

Ellers prøv at kig på Jeremy Perez’s blog. Her er der masser af tegninger som tilmed er lave ved et mindre teleskop (15 cm).

http://www.perezmedia.net/beltofvenus/archives/000433.html

Her er et link til en dansk side.

http://astronomynotes.wordpress.com/

Blog om dobbeltstjerner. Bloggen er skrevet godt og inspirerende. Kan varmt anbefales hvis du har et teleskop og kigger på dobbeltstjerner i ny og næ.

http://bestdoubles.wordpress.com/

 

Links til kataloger og lister

Liste over nogle af de mange flotte dobbeltstjerner med tydelig farvekontrast, mellem komponenterne.

Listen er på ingen måder fyldestgørende, men den er et godt sted at starte.

http://www.hacastronomy.com/pdf/astro/Double_Stars_Most_Colorful_Northern_Sky.pdf

En anden liste som er bedre en listen ovenfor, finder du via linket nedenfor. Denne liste indeholder 200 dobbeltstjerner, hver med en kort beskrivelse, så du kan få en ide om hvad du vil se i teleskopet.

http://users.compaqnet.be/doublestars/#a02124

 

Links til danske astronomiske foreninger

Starter selvfølgelig med den vigtigste forening – Astronomisk Forening for Sydsjælland.

http://www.affs.dk/

Den landsdækkende forening – Astronomisk Selskab. Astronomisk Selskab opretholder en opdateret liste med hjemmesiderne til alle astronomisk foreninger i Danmark.

http://www.astronomisk.dk/

 

 

2 thoughts on “Ressourcer på internettet

 1. Hej Tom,

  et fint stykke arbejde med Perseiderne – tak for det! Jeg kom (som så mange andre…) fra DMIs side hertil. Og selv om det ikke er naturlige fænomener, så synes jeg at du godt kunne også linke til heavens-above.org, som er en anden hobbyist (dog med forbindelse til ESO) som har lavet en fin hjemmeside med alle mulige menneskeskabte ting i orbit.

  Mvh Gregor

  • Hej Gregor,

   Jeg kender godt heavens-above.com som er en rigtig god hjælp, hvis man vil se ISS eller se et Iridium-flare. Jeg bruger siden meget sjælden, så det er derfor den ikke figurer i min liste over nyttige links, men det vil jeg få ændret.

   mvh Tom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *