88 stjerneskud

Græshopper der spiller i natten, lyden af naboen længere nede af vejen, der tager afsked med aftenens gæster og den fjerne brusen af Østersøen dønninger der slår ind mod Møns strand. Alt i mens Persiderne trækker lysende spor på nattehimlen. Sådan kan en skøn august nat være under stjernerne.

Så er det jo dejligt at det lige netop var den nat at Tosseper og jeg havde valgt at se Persiderne i.

Tosseper og jeg venter på stjerneskud. Liggestole er et "must" til at se stjerneskud fra.

Tosseper holdt ikke ud mere end 20-30 minutter, så mistede han tålmodigheden og gik på musejagt i stedet. Jeg var ude i alt tre timer og så i den periode 88 stjerneskud, hvor de 69 var Persider og de andre 19 var sporadisk.

De 88 stjerneskud noterede jeg behørigt ned, for senere at indberette til IMO. Så indgår min hyggeaften under stjernerne i IMO’s store database. En database som videnskabsfolk trækker på og anvender til at øge vores viden om fordelingen af stjerneskud i solsystemet.

Udover de 88 stjerneskud, som jeg noterede ned, så jeg også adskille andre stjerneskud mens jeg holdt pause. Så i alt så jeg vel 100 eller mere stjerneskud på de tre timer.

Fantastisk nat.

En perside trækker sit lysende spor over det gamle ahorntræ.