Julestjerner året rundt!

Møde de rigtige julestjerner året rundt i den lokale astronomiske forening.

Lige nu er der meget opmærksomhed på DR’s julekalender “Julestjerner” som foregår på Brorfelde. Men udenfor julekalenderens Brorfelde, er der mange lokale foreninger, hvor interessen for stjernerne, planeterne og de mystiske ting der er ude i verdensrummet, bliver dyrket. Naturligvis er der Brorfeldes Vennerkreds som holder til på Brorfelde, men der er måske også en foreningen nær dig!

Lad mig starte med at præsentere den forening jeg kender mest til – Astronomisk Forening for Sydsjælland (AFFS) som jeg er formand for og som holder til på Avnø Naturcenter, midt mellem Næstved og Vordingborg.

Foreningen har gang i en masse aktiviter, men kan altid bruge ekstra hænder, teleskoper og frivillige til dette arbejde. Vores aktiviteter dækker meget bredt, fra foredrag, stjernekig, hyggesnak med erfaringsudveksling, udflugter til vores traditionsrige sommer- og juleafslutninger.

Vores nuværende medlemsskare rækker fra Store Merløse i Nord til Møn i sydøst, så vi dækker et stort geografisk område.  Foreningen er altid åben for nye medlemmer og det vi kalder prøvemedlemmer, hvor du kan prøve i tre måneder at være medlem inden du tager den endelige beslutning.

Har du spørgsmål om astronomi eller udstyr, så er det altid godt at spørge på et af vores medlemsmøder. Her er der altid en eller flere som er parate til at hjælpe og besvare dine spørgsmål.

De fleste af vores aktiviteter finder sted på Avnø Naturcenter hvor vi mødes en gang om måneden. Udover Avnø Naturcenter, så tager vi et par gange om år andre steder hen. Enten på udflugt, det kan f.eks. være til Brorfelde eller til Geologisk Museum (de har en flot meteorsamling!). Andre af vores udflugter har været for at vise stjernehimlen frem i vores teleskoper. Den slags arrangementer bliver altid annonceret i lokal aviserne og trækker en masse mennesker til, 50-70 mennesker er normalt. Til sådanne stjernekig arrangementer kan vi altid bruge nye medlemmer, som vil hjælpe med dette utrolige givtige arbejde. Der er ikke noget bedre end at høre et barns (og voksens) glædsudbrud over at se Saturns ringe for første gang.

Nå, nok reklamesnak 🙂

Hvis du er blevet nysgerrig efter at vide mere om foreningen og astronomi, efter at set Julestjerner på DR, så var det måske en god ide at kigge forbi foreningens hjemmeside www.affs.dk Her kan du læse mere om foreningen og du kan tilmelde dig til foreningen.

Og til jer der ikke bor i Sydsjælland og Møn området, så findes der adskillige andre lokale astronomiske foreninger. Den mest komplette oversigt over foreningerne finder du på Astronomisk Selskabs hjemmeside www.astronomisk.dk. Deres liste over lokale foreninger er opdateret her i efteråret, i forbindelse med nyudgivelsen af Astronomisk Guide, så den liste er helt aktuel.

Jeg håber at se nogle af jer på Avnø 🙂